Το κείμενο είναι του κ.Παναγιώτη Κουτσκουδή καθώς και οι φωτογραφίες που έστειλε στον σύλλογο .Το Δ.Σ. του συλλόγου τον ευχαριστεί θερμά για την πλήρη ενημέρωση προς τον σύλλογο. 

Αποτελέσματα αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών στο χωριό μας -

 Το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγιάσου 

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 έγιναν στο χωριό μας οι φετινές αυτοδιοικητικές (κοινοτικές, δημοτικές και περιφερειακές) εκλογές, καθώς και οι ευρωοεκλογές. Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 έγιναν οι επαναληπτικές εκλογές για ανάδειξη Δημάρχου Μυτιλήνης (εξελέγη ο Ευστράτιος Παναγιώτης Κύτελης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ») και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου (εξελέγη ο Κώστας Ιωάννη Μουτζούρης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»).

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοτικού συμβουλίου Αγιάσου αναμετρήθηκαν δυο συνδυασμοί. Με τη σειρά ανακήρυξης τους από το Πρωτοδικείο (απόφαση υπ’ αριθμ. 11/2019) ήταν ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΑΣΟΥ» και ο συνδυασμός «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ». Ψήφισαν 1689 εκλογείς και υπήρχαν 126 άκυρα και 40 λευκά ψηφοδέλτια. Επί συνόλου 1523 εγκύρων ψηφοδελτίων ο πρώτος συνδυασμός έλαβε 600 ψήφους (ποσοστό 39,40%) και παίρνει τρεις  έδρες στο νέο επταμελές κοινοτικό συμβούλιο Αγιάσου που τις καταλαμβάνουν (με σειρά επιτυχίας) οι Χρύσανθος Χριστόφα Χατζηπαναγιώτης, Βασίλειος Παναγιώτη Κυπριωτέλης και Παναγιώτης Δημητρίου Κορομηλάς. Ο δεύτερος συνδυασμός έλαβε 923 ψήφους (ποσοστό 60,60%) και παίρνει τέσσερις έδρες στο επταμελές κοινοτικό συμβούλιο Αγιάσου που τις καταλαμβάνουν (με σειρά επιτυχίας) οι Διαμάντω Βασιλείου Ρουγκέλλη, Γεώργιος Μιχαήλ Ξενέλλης, Κωνσταντίνος Ευστρατίου Ρούσσας και Βασίλειος Σωκράτη Βασλάς.

Με την ισχύουσα απλή αναλογική η πρωτεύσασα σε ψήφους τους πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, Διαμάντω Ρουγκέλλη, θα είναι η νέα Πρόεδρος της Κοινότητας Αγιάσου.

Έτσι, για πρώτη φορά στην τοπική εκλογική μας ιστορία παίρνει στα χέρια της τα ηνία της Κοινότητας μια γυναίκα!

Πρώτη φορά συγκροτήθηκε συνδυασμός (Μαζί για την Αγιάσο) που υποστηρίχτηκε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην του ΚΚΕ που κατέβηκε με δικό του συνδυασμό (Λαϊκή Συσπείρωση).

Στο νέο κοινοτικό συμβούλιο εκπροσωπείται η παλιά και η νέα γενιά σε μια ισορροπημένη αναλογία (3 παλιοί και 4 νέοι). Από τους 4 νέους οι 2 (Κώστας Ρούσσας, Παναγιώτης Κορομηλάς) μπαίνουν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, ενώ η Διαμάντω Ρουγκέλλη και ο Βασίλης Βασλάς έχουν επανεκλεγεί, η πρώτη την περίοδο 2010-2014 και ο δεύτερος την περίοδο 2015-2019. Είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί η γνώση και η πείρα των παλαιών με την φρεσκάδα και την διάθεση προσφοράς των νέων.

Ευχόμαστε στη νέα κοινοτική αρχή καλή και δημιουργική θητεία!

 

Παραθέτουμε συνοπτικά βιογραφικά των εκλεγέντων:

                                            

Ρουγκέλλη Διαμάντω του Βασιλείου και της Μαρίας. Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη και κατοικώ μόνιμα στην Αγιάσο. Είμαι πτυχιούχος νοσηλεύτρια και εργάζομαι στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Έχω εκλεγεί τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου την περίοδο 2010-2014. Ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λέσβου την περίοδο 2014-2019. Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου και  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγιάσου. Είμαι μέλος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής Αγιάσου. Είμαι παντρεμένη με τον βιολόγο Ευθύμιο Κεφάλα και μητέρα τριών παιδιών.

                                             

Ξενέλλης Γεώργιος του Μιχαήλ και της Βλωτίνας. Γεννήθηκα στην Αγιάσο το 1951. Μετά την αποφοίτησή μου από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αγιάσου σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και έκανα ετήσια επιμόρφωση στη ΣΕΛΔΕ Αθηνών. Υπηρέτησα για 33 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τελευταία 24 χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου ως δάσκαλος, υποδιευθυντής και διευθυντής του σχολείου. Έχω προσφέρει κοινωνική και πολιτιστική προσφορά συμμετέχοντας σε δεκάδες συμβούλια συλλόγων, σωματείων και επιτροπών. Ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1998 και έχω διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάσου καθώς και σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου. Από το 1990 είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παλλεσβιακού Προσκυνήματος Αγιάσου. Επίσης ήμουν μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγιάσου, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (τέως «Θεομήτωρ»).

                                               

Ρούσσας Κωνσταντίνος του Ευστρατίου και της Αθηνάς. Γεννήθηκα στις 30-6-1975 και είμαι το πρώτο τέκνο της πολύτεκνης οικογένειας μου. Έχω την τιμή να υπηρετώ στην Πολεμική Αεροπορία από το 1994 (25 συναπτά έτη) και τον προσεχή Νοέμβριο παίρνω το βαθμό του Ανθυπασπιστή. Η ενασχόληση μου με τα κοινά άρχισε το 2014 με την εκλογή μου ως ταμία στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Αγιάσου «Αναγέννηση», αλλά και ως ταμία στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγιάσου. Το 2016 εκλέχτηκα Πρόεδρος των Βετεράνων του Γυμναστικού Συλλόγου Αγιάσου «Όλυμπος» και το 2018 Γεν. Γραμματέας και Γενικός Αρχηγός του ίδιου Συλλόγου. Σε όλα τα παραπάνω πόστα παραμένω ενεργός μέχρι σήμερα. Πιστεύω στη δύναμη και την αξία της νεολαίας μας και μου αρέσει να συνεργάζομαι μαζί τους γιατί ξέρω ότι έχουν πολλά να προσφέρουν. Όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση με συναίνεση, συνεργασία, καλή θέληση και αποτελεσματικότητα μπορούμε να κάνουμε την Αγιάσο μας καλύτερη και να της δώσουμε το δικαίωμα να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν. Είμαι παντρεμένος με την Σοφία Κουτλή και έχω τρία παιδιά.

                                                  

Βασλάς Βασίλειος του Σωκράτη και της Αικατερίνης. Γεννήθηκα στις 17-07-1987 και είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Εργάζομαι ως νοσηλευτής στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στην Αθήνα όπου και μένω με την οικογένειά μου. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, όταν είχα εκλεγεί σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου. Είμαι έγγαμος με την Χρυσούλα Αθανασιάδη και έχω ένα παιδί.

                                                    

Χατζηπαναγιώτης Χρύσανθος του Χριστόφα. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην Λυκειάρχης Αγιάσου, συνδικαλιστής για πολλά χρόνια στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την ΕΣΑΚ-Σ. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ των ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Κιάτου. Έχει πολύχρονη ενεργό συμμετοχή σε δημοτικές κινήσεις του Περιστερίου και των Γλυκών Νερών Αττικής, όπου ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Διατέλεσε Δήμαρχος Αγιάσου την περίοδο 2003-2010 και επί δημαρχίας του έγινε πολυδιάστατο έργο.

                                                         

Κυπριωτέλλης Βασίλειος του Παναγιώτη. Συνταξιούχος αγρότης, αγροτοσυνεταιριστής. Έκανε 26 χρόνια μετανάστης στη Γερμανία, όπου δούλεψε ως βιομηχανικός εργάτης και ελεύθερος επαγγελματίας. Για 16 συνεχή χρόνια ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας του Βέτσλαρ. Επί σειρά ετών είναι μέλος του Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάσου. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάσου και έχει κατ’ επανάληψη εκλεγεί αντιπρόσωπος στα δευτεροβάθμια αγροτο-συνεταιριστικά όργανα. Μεγάλες υπηρεσίες προσέφερε στο χωριό μας την περίοδο 2003-2010 ως Αντιδήμαρχος Αγιάσου, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας, εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας και εκτέλεσης μικροέργων.

                                                     

Κορομηλάς Παναγιώτης του Δημητρίου. Γεννήθηκε στις 22-12-1986. Άνεργος. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Ηλεκτρονικής Λαμίας και πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Έχει από παιδί έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας (διατέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Ταμίας του Δ.Σ του Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Σάτυρος» σε τρεις διαδοχικές θητείες, Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Αγιάσου «Αναγέννηση» και σήμερα είναι ενεργός καρναβαλιστής, δραστήριο μέλος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» και μέλος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών και Προληπτικής Ιατρικής Αγιάσου. Είναι παντρεμένος με την Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή και έχει ένα παιδί.

 

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης 2 από τις 33 έδρες καταλαμβάνουν Αγιασώτες. Η Δημοτική Ενότητα Αγιάσου, με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο που θέτει ο νόμος, εκπροσωπείται στο νέο δημοτικό συμβούλιο με ένα (1) δημοτικό σύμβουλο. Τη μονοεδρική της Αγιάσου καταλαμβάνει ο Ιωάννης Σταύρου Άνεμος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Εκλογική Περιφέρεια Αγιάσου με το συνδυασμό του εκλεγέντος Δημάρχου Ευστρατίου Κύτελη. Άλλη μια έδρα καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Ευστρατίου Βάλεσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Εκλογική Περιφέρεια Μυτιλήνης επίσης με το συνδυασμό του Ευστρατίου Κύτελη. Παραθέτουμε σύντομα βιογραφικά τους:

                                                                    

Άνεμος Ιωάννης του Σταύρου και της Μυρσίνης. Γεννήθηκε το 1961 και είναι μόνιμος κάτοικος Αγιάσου. Εργάζεται ως λογιστής και γραμματέας στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγιάσου την περίοδο 2009-2010 και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου τα πρώτα χρόνια του «Καλλικράτη». Διατέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Αγιάσου «Όλυμπος» και σήμερα είναι παρατηρητής αγώνων Α΄ και Β΄ τοπικών κατηγοριών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου (ΕΠΣΛ).  Ήταν επίσης Γραμματέας του Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάσου για δυο συνεχείς θητείες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο σύλλογος απέκτησε ιδιόκτητη στέγη. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Καλογερά και έχει δυο παιδιά.

                                                                         

Βάλεσης Παναγιώτης του Ευστρατίου και της Σοφίας. Γεννήθηκε το 1966. Το 1984 κατατάχτηκε στην Ελληνική Χωροφυλακή και το 1990 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου, της οποίας επί μια δεκαετία διατέλεσε Πρόεδρος. Αποστρατεύτηκε από την ΕΛΑΣ το 2016 με το βαθμό του Υποστράτηγου. Αγάπησε και υπηρέτησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.  Ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Γ.Σ «ΟΛΥΜΠΟΣ» Αγιάσου. Διατέλεσε Γενικός Αρχηγός στον «ΑΙΓΕΙΡΟ» Μυστεγνών, ο οποίος επί θητείας του (την αγωνιστική περίοδο 2017-2018) πήρε το πρωτάθλημα Λέσβου-Λήμνου και δημιούργησε Ακαδημία ποδοσφαίρου που αριθμεί 100 παιδιά. Συμμετέχει σε δράσεις συλλόγων βετεράνων ποδοσφαιριστών για κοινωφελείς σκοπούς. Από το 2015 είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου (ΕΠΣΛ). Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Σαραντινού και έχει δυο παιδιά.

 

Αναρτώνται πίνακες με τα αποτελέσματα των εκλογών για την Κοινότητα Αγιάσου (και σταυροδοσία όλων των υποψηφίων κοινοτικών συμβούλων), για το Δήμο Μυτιλήνης, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς και των Ευρωεκλογών.

 

                    Επιστροφή στην αρχική σελίδα