Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε Συλλαλητήριο σήμερα, (Κυριακή 18 Μαρτίου 2018), στην Νέα Υόρκη, για την προστασία του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας. 

 

Το Συλλαλητήριο έγινε στην Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών με ενθουσιάσμο και μηνύματα για τα Ηνωμένα Έθνη, για την Ευρωπαική Ένωση, για την Αμερικανική Κυβέρνηση, για την Ελληνική Κυβέρνηση, για όλες τις Κυβερνήσεις του Κόσμου για να  υπενθυμίσουμε ότι κάθε Λαός έχει Καθήκον να προστατεύει τον Πολιτισμό του από αυτούς που Δεν-Θέλουν-Να-Δημιουργήσουν δικό τους Πολιτισμό, αλά θέλουν να κλέψουν τον Πολιτισμό που έχουν δημιουργήσει άλλοι Λαοί. 

 

Οργανώτες του Συλλαλητήριου είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής. Μετάξυ άλλων, στο Συλλαλητήριο παρευρέθηκε και μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Το Συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης είναι συνέχεια στα δύο μεγαλειώδη Συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

 

Τον περασμένο μήνα, ο Σύλλογος Μυτιληναίων Αμερικής διοργάνωσε Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη, που γεννήθηκε στην Στύψη της Μυτιλήνης, και ήταν ένας από τους Πρωταγωνιστές στον Μακεδονικό Αγώνα. Κεντρικός ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Δημήτρης Φιλιππίδης, που αναφέρθηκε στον Παύλο Μελά, στον Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, στον Ίωνα Δραγούμη, στον Καπετάν Άγρα και στους άλλους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα.

 

Στην  σημερινή εποχή, με μεγάλη ένταση, ένα μικρό βαλκανικό κράτος έχει μεγάλα σχέδια, θέλει  να σφετερισθεί το όνομα μιάς περιφέρειας της Ελλάδος, δηλαδή της Μακεδονίας, για να αποκτήσει και αυτό δόξα, χωρίς να έχουν εργαστεί, χωρίς να έχουν ιδρώσει, χωρίς να έχουν δώσει το αίμα τους, όπως έχουν κάνει οι Έλληνες από τους Περσικούς Πολέμους μέχρι τώρα. 

 

Σας στέλνουμε φωτογραφίες από το Συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης και ένα Συνδεσμό (Link) για να δείτε τον ενθουσιασμό του Ελλήνων της Αμερικής. 

-

https://m.youtube.com/watch?v=7_FwylmKTvw

 

          

 

Επιστροφή  στην αρχική σελίδα